Hoppa till innehåll
Börsen idag

Daytrading-strategier för nybörjare

Om du vill komma in i handelsvärlden och börja med daytrading ett idealiskt sätt att göra det. Här är några saker som är värda att veta innan du börjar din resa som daytrader.

För det första kräver daytrading disciplin. Du måste kunna hålla dig till en plan och vara disciplinerad för att lyckas. Detta inkluderar att ha en bra stop-loss-strategi som säkerställer att du minimerar förlusterna när marknaden vänder sig emot dig, samt att använda sunda penninghanteringstekniker.

För det andra innebär att börja med daytrading en risk. Daytrading kan ge stor avkastning, men det är också otroligt riskabelt. Det är viktigt att förstå de risker som är förknippade med daytrading och att använda effektiva riskhanteringstekniker för att minimera förlusterna.

För det tredje behöver daytraders tillgång till rätt verktyg. Det innebär att du måste ha en bra kartläggningsplattform som gör att du kan se priserna snabbt och exakt, samt en pålitlig internetuppkoppling. Dessutom bör daytraders ha tillgång till nyhetsuppdateringar i realtid och marknadsanalysverktyg.

Slutligen kräves det för att börja med daytrading, kunskap och forskning. Du måste göra din due diligence innan du börjar handla för att fatta välgrundade beslut om när och vad du ska handla. Se till att du förstår helt och hållet hur daytrading fungerar innan du tar steget och sätter dina pengar på spel.

Daytrading
börsen idag logo

Vad är daytrading?

Varje daghandelssession innehåller öppnings- och sluttransaktioner under samma period. Genom att stänga alla positioner i slutet av varje session tar handlarna tillfället i akt att dra nytta av små marknadsvariationer genom att köpa och sälja en mängd olika tillgångar under dagens lopp – eller till och med flera gånger under dagen!

Intraday day trading är en intensiv verksamhet som inte lämpar sig för tillfälliga handlare. Den kräver orubbligt fokus, ett hängivet tänkande och förmågan att fatta snabba beslut med varje handel som ger liten avkastning. Daytrading står i stark kontrast till traditionella investeringsstrategier som är utformade för att dra nytta av prisrörelser under längre tidsperioder.

Daytrading

Daytrading i korthet

Starta din daghandelsresa med de här viktiga tipsen:

Hur man börjar daytrada i Sverige

Om du vill börja daytrada behöver du:

 1. Undersökning av marknader för daytrading
 2. Att välja en strategi för daghandel
 3. Öva din strategi med ett demokonto
 4. Öppna ett konto och börja handla på marknaderna
Börsen Idag
börsen idag logo

Vilka är de bästa marknaderna för daytrading?

Oavsett om du föredrar att investera på marknader med specifika stängningstider eller på marknader som är öppna nonstop, är daytrading fortfarande ett alternativ. I slutändan är det upp till den enskilde näringsidkaren att avgöra vilken marknad de vill delta på utifrån sin budget och tillgängliga tid. Här är några populära val för aktiva handlare:

Aktier

Daghandel med aktier är en favorit bland dem som är nya på aktiemarknaden eftersom det finns så många olika alternativ. Genom att stänga sina positioner i slutet av varje dag kan investerare skydda sig mot ”gappingrisk” – när nyheter och influenser under natten gör att aktiekurserna förändras drastiskt jämfört med var de stängde föregående dag.

Index

Genom att handla med index spekulerar du i hur en grupp aktier utvecklas i stället för en enda aktie. FTSE 100 följer till exempel marknadskapitalet för alla stora företag på London Stock Exchange. Denna form av investering ger investerare en mer omfattande exponering för olika delar inom aktiemarknaderna under kortare perioder än vad traditionella strategier gör och är föremål för liknande begränsade handelstider som aktier.

Kryptovaluta

Daghandel med kryptovalutor håller snabbt på att bli ett populärt val för handlare, särskilt eftersom derivatprodukter ger dem möjlighet att dra nytta av både hausse och baisse på marknaden. Eftersom kryptomarknaderna är öppna dygnet runt behöver daghandlare inte betala för att hålla sina positioner över natten eller oroa sig för vilken riktning den kan ta medan de sover.

Valuta

För nybörjare är valutamarknaden ett idealiskt val eftersom det finns ett stort urval av valutapar att handla med. Dessutom erbjuder denna populära marknadsplats enkelhet vid köp och försäljning av valutor eftersom den har höga likviditetsnivåer. Till skillnad från kryptovalutor som kräver betalning när positioner rullas över eller under nattens exponering för marknadstrender, erbjuder valutamarknaderna inga sådana kostnader vilket gör dem till ett utmärkt alternativ för dem som precis har börjat med daytrading.

börsen idag logo

De fem mest populära daytrading-strategierna

Daytrading är inte en äkta strategi, utan en handelsstil som endast kräver att positioner stängs i slutet av varje dag. Om du funderar på att övergå till daytrading bör du överväga dessa fem populära taktiker:

 • Trendtrading
 • Swing trading
 • Scalping
 • Mean reversion och
 • Penningflöden – allt är särskilt utformat för intradagshandlare.

Trendtrading

Trendföljande handlare försöker maximera sina vinster genom att noggrant studera riktningen på tillgångspriserna. Om man ser en uppåtgående trend, där priset stadigt stiger och når nya toppar, kommer en näringsidkare att dra nytta av denna bana genom att ta en lång position och köpa och sälja dessa tillgångar. Omvänt, om det finns tecken på en nedåtgående trend med fallande bottennivåer som etableras med tiden, skulle det vara fördelaktigt för samma näringsidkare att ta en kort position då de säljer av dessa tillgångar innan ytterligare förluster uppstår.

Trendhandel är inte bara för daytraders utan kan användas av dem som vill hålla en position öppen så länge trenden fortsätter. Om du deltar i intradagshandel är det dock av största vikt att du stänger dina positioner innan marknaden stänger.

Swingtrading

Om du är en swing trader är det viktigt att dra nytta av prisåtergångar på medellång sikt. Du inser att priserna aldrig rör sig i en enda riktning och för att tjäna pengar på både upp- och nedgångar är det viktigt att kunna identifiera dessa omkastningar i förväg. På så sätt kan du kapitalisera på även minimala svängningar på marknaden medan trendhandlare är upptagna av större långsiktiga trender.

Penningflöde

Money Flow Index (MFI) analyserar både volym och pris och hjälper till att bedöma om en tillgång är överköpt eller översåld. Det mäter penningflödet genom att jämföra transaktioner från igår och idag; ett värde som överstiger 80 indikerar att marknaden har blivit överexponerad på köpaktivitet och utgör en säljsignal, medan varje siffra under 20 tyder på ett utbrett säljtryck – och därmed utgör en köpsignal.

Scalping

Scalping är en handelsmetod som syftar till att samla små men konsekventa vinster och upprätthålla ett exceptionellt vinst/förlustförhållande. Tanken här är att det är lika enkelt att bygga upp ditt handelskonto genom att göra mindre vinster oftare, snarare än färre affärer med större utbetalningar. Denna investeringsstil kräver dock en strikt exitstrategi så att förlusterna inte snabbt överstiger dina vinster.

De flesta scalpers stänger sina positioner innan dagen är slut eftersom minutavkastningen från varje transaktion inte är värd att lämna dem öppna över natten när man tänker på kostnaderna.

Medelvärdesomvandling

Mean Reversion bygger på idén att priser, och andra värdemätare som P/E-tal, har en tendens att alltid återgå till sitt historiska medelvärde. Denna strategi använder tekniska analysinstrument som rörliga medelvärden för att fastställa tillgångar vars värden för närvarande ligger långt ifrån sitt typiska intervall. Handlare som arbetar med medelvärdesåtergång letar efter möjligheter när dessa värderingar återgår till sin vanliga nivå, vilket ger dem en möjlighet att göra vinster.

Viktigt att veta innan du börjar daytrada

 1. Förstå de faktorer som påverkar daytrading
 2. Välj hur du vill handla
 3. Skapa en handelsplan
 4. Lär dig hur du hanterar riskerna med daytrading
 5. Öppna och övervaka din första position

Förstå de faktorer som påverkar daytrading

Daytrading är mer ansträngande än den traditionella buy-and-hold-strategin, så det finns några faktorer att tänka på innan du börjar. Standardinvesteringar innebär att man ser på den långsiktiga marknadsutvecklingen och därför har dagliga prisfluktuationer ett minimalt inflytande på det övergripande resultatet. Daghandel har dock sitt fokus riktat mot kortsiktiga trender som kan påverka intradagsrörelser på aktiemarknaderna. Allt detta bör beaktas när man ägnar sig åt sådan verksamhet.

Dessa kan vara:

 • Likviditet är en viktig faktor när det gäller daytrading, eftersom den mäter hur lätt och snabbt handlare kan öppna och stänga positioner. För dem som handlar ofta under en enda dag är hög likviditet ett absolut måste för att säkerställa framgångsrika transaktioner.
 • Volatilitet är en viktig faktor för daytraders. Den anger hur snabbt priserna på tillgångarna förändras, vilket innebär att om volatiliteten är hög under handelssessionen kan det finnas flera chanser att göra kortsiktiga vinster.
 • Handelsvolym är ett användbart verktyg för handlare eftersom det visar intresset för en tillgång genom att mäta antalet gånger en tillgång har köpts och sålts över tid. En hög handelsvolym indikerar att det finns gott om entusiasm bland investerare kring tillgången, vilket sedan kan användas för att identifiera fördelaktiga inträdes- och utträdespunkter.

Välj hur du vill köpa och sälja

Om du vill bli daytrader är det första steget att bestämma vilka varor eller produkter du vill handla med. Många daytraders väljer derivatprodukter som CFD:er eftersom de inte behöver äga själva tillgången. Detta gör det enklare och snabbare att öppna och stänga positioner även när marknadspriserna fluktuerar uppåt eller nedåt.

Skapa en handelsplan

Innan du börjar bemästra daytrading är det viktigt att du identifierar dina avsikter och skapar uppnåeliga mål. Om du vill samla rikedomar är ditt primära mål ska du vara medveten om att det kan ta tid att uppnå detta mål på grund av komplexiteten i att lära sig handla på en enda dag.

Det är viktigt att tänka på exakt hur du ska öppna och stänga positioner och om ditt tillvägagångssätt ska baseras på grundläggande eller teknisk analys. Om du väljer grundläggande analys är det troligt att din handel kommer att kretsa kring makroekonomiska datapunkter, företagsrapporter och nyheter. Alternativt, med teknisk analys som din favoritmetod att välja; diagrammönster , historisk information och specialiserade indikatorer kommer troligen att bli de centrala fokuspunkterna när det gäller handel.

Så tror analytikerna om Catena media aktie under 2023
Vad hände med Ethereum kurs under 2022?

Lär dig hur du hanterar riskerna med daytrading

Att utarbeta en plan för riskhantering är en viktig del av varje näringsidkares förberedelser. Genom att vidta åtgärder för att avvärja risken för förluster kan du skydda dina investeringar och begränsa potentiella skador. Stopporder och limitorder är två kraftfulla verktyg som bör ingå i varje handelsstrategi och som ger extra säkerhet mot oförutsedd marknadsvolatilitet.

Daytraders måste komma ihåg det urgamla talesättet att minska förlusterna och låta vinsterna löpa. Du behöver inte ha rätt hela tiden, men det är viktigt att du är snabb att inse när du har fel och se till att eventuella vinster från vinnande affärer överstiger dina förluster för dåliga affärer. Detta kommer att säkerställa framgång i handeln.

Som näringsidkare kan det vara svårt att avgöra om du ska fokusera på att få höga vinster eller på att hantera förhållandet mellan risk och belöning. Skickliga daytraders har vanligtvis vinst/förlustkvoter på under 40 %, men de strävar efter att ha minst 1:2 i sitt risk/belöningsförhållande – vilket innebär att de vill ha dubbelt så mycket pengar tillbaka jämfört med vad som riskerades. Även om detta i slutändan är upp till varje enskild beslutsfattare är en sak säker: att göra små misstag och ta förluster på vägen är acceptabelt, men att hålla fast vid positioner som resulterar i betydande förluster kan vara skadligt för att avsluta din handelskarriär för snabbt.

Öppna och övervaka din första position

När du är säker på din handelsplan är det dags att börja! För att börja måste du öppna ett konto. Om handel i realtid fortfarande känns lite för skrämmande för tillfället behöver du inte oroa dig – försök först att ta några övningsrundor med ett demokonto där det inte finns någon risk.

När du har öppnat ett konto måste du bestämma vilka handelsparametrar som bäst passar dina behov. För att maximera vinsten är det klokt att öppna både långa och korta positioner inom en enda handelsdag. Om du tror att marknadspriserna kommer att stiga (bullish sentiment), välj då att ”köpa” tillgångar; men om det finns en bearish sentiment i luften och du tror att priserna kan komma att sjunka i stället – välj att ”sälja”.

Som daytrader kommer du troligen att öppna och stänga flera positioner varje handelssession. Därför är det viktigt att hålla sig uppdaterad om alla händelser eller nyhetsrapporter som kan påverka prisförändringarna på din målmarknad. Med våra nyheter och handelsinsikter kan du enkelt göra just detta!

Efter marknadens stängning är det viktigt att avsluta alla outfyllda positioner. För att noggrant övervaka dina framgångsrika och misslyckade affärer föreslår jag att du för en handelsjournal där du registrerar alla dina dagliga öppna och stängda positioner.

Bra daytrading-aktier för intradagshandel?

Om du vill bli framgångsrik inom handel finns det en mängd olika finansiella verktyg till ditt förfogande, t.ex. aktier, terminer och optioner. Jag föredrar aktie- eller terminsinstrument när jag handlar intradag. Även om handel med CFD:er (Contract For Difference) kan vara givande vid enstaka tillfällen har den sina begränsningar; marknadsgaranter som erbjuder CFD:er tenderar att styra prissättningen snarare än att förlita sig på ett auktionsformat där köpare och säljare möts på ett rättvist sätt som en riktig börs gör.

Som daytrader är det viktigt att förstå att företaget du handlar med vanligtvis är din motpart i CFD-handel. Jag föredrar i allmänhet inte Forex av liknande skäl. Visserligen kan det finnas pålitliga aktörer på denna marknad, men den är fortfarande ganska svår för handlare att navigera framgångsrikt. Som en erfaren strategidesigner som har utformat strategier på många marknader globalt skulle mitt råd vara att gå försiktigt fram och alltid utföra due diligence innan man ingår ett handelsavtal.

Att handla på Forex-marknaden är ingen lätt match – särskilt inte när det gäller daytrading. Å andra sidan är aktier och terminer mer hanterbara för nybörjare. Det finns dock fortfarande ett stort antal lukrativa strategier som du kan använda som kapitalvinster även med daytrading.

Om du letar efter ytterligare tips om vilka aktier som är värda att satsa på kan du besöka din lokala aktiemäklare eller se vad andra investerar aktivt i. Detta ger dig insikt om förbisedda potentiella möjligheter!

Kan du vara Daytrader med ett heltidsjobb?

Är det möjligt att vara daytrader samtidigt som man har ett heltidsjobb? Daytrading är känt för att vara kaotiskt och kräva ett exceptionellt stort engagemang. Med förmågan att generera anmärkningsvärd avkastning kan vem som helst undra om de har tillräckligt med tid i sitt schema för att delta i denna verksamhet vid sidan av ett annat yrke. Många individer ifrågasätter om det är möjligt att kombinera båda uppgifterna samtidigt; det finns dock inte mycket klarhet när det gäller hur lång tid man bör avsätta varje dag för handelsaktiviteter.

Vilka är kostnaderna för att arbeta som daytrader?

Som daytrader bör du sträva efter att minimera kostnaderna. Ibland är det visserligen omöjligt, men i vissa fall kan du få vissa saker gratis eller till en låg kostnad. Det är viktigt att tänka på kvaliteten på det du köper – jag tror att detta gäller även när du handlar. Ta dig därför tid och utvärdera dina alternativ och se därmed till att onödiga utgifter inte förbrukar alla dina medel från både det konto som används för handel och andra investeringsrelaterade aktiviteter.

Daytrading

Daytrading - blankade aktier?

Som daytrader kan du lätt dra nytta av både tjur- och björnmarknader. För att få intäkter på en nedåtgående marknad måste man blanko sälja eller sälja kort – i huvudsak låna en vara från sin aktiemäklare för att sedan sälja den på marknaden till (förhoppningsvis) ett lägre pris än när den köps tillbaka. Processen är inte komplicerad om du vill delta i denna typ av handel, men din aktiemäklare kommer att kräva en del pappersarbete för godkännande innan du börjar handla.

Tjäna pengar och gör en teknisk analys på blankade aktier genom att börja handla med finansiella instrument från Avanza. Läs vår guide om att blanka aktierbörsen idag!

Vad menas med likviditet?

Likviditeten hos ett finansiella instrument, som aktier, optioner eller terminer, är möjligheten att snabbt köpa och sälja det. Att ha hög likviditet i handeln är viktigt för daytraders om de vill kunna gå in och lämna positioner utan stora prisrörelser. Höga nivåer av köp- och försäljningsaktivitet innebär att det alltid finns någon tillgänglig vid varje given tidpunkt som är villig att acceptera ditt erbjudande – vilket gör det enkelt att gå in i handel med relativ lätthet!

Till skillnad från hög likviditet erbjuder låg likviditet en svårare miljö för köp och försäljning av tillgångar. När det finns ett begränsat utbud av finansiella instrument – till exempel aktier – kan din uppgift bli besvärlig när du måste förvärva eller avyttra ett stort antal på en gång. Med lägre likviditetsnivåer följer dessutom en intensifierad spridning mellan köp- och säljpriset.

Daytraders drabbas ofta av kostsamma glidningar när de handlar, vilket innebär att skillnaden mellan köp- och säljpriser är större, vilket leder till högre kostnader. Denna skillnad, som kallas spread, ökar på marknader med låg likviditet – vilket innebär att handlare måste acceptera ett dyrare pris för att inleda affärer.

Vilken aktiemäklare, handelsplattform (daghandelsprogram) och vilket konto ska jag välja?

Om du vill börja tjäna pengar och handla intradagshandel är det viktigt att du har ett konto hos en aktiemäklare och laddar ner motsvarande programvara. Det är fördelaktigt att granska olika aktiemäklare som Avanza, Degiro och Nordnet genom att jämföra deras courtageavgifter innan du väljer den som fungerar bäst för dig. Om terminer eller CFD:er eller FOREX tilltalar dig mer, kan det vara till stor nytta i det långa loppet att ta lite tid på nätet för att undersöka vilken mäklare som erbjuder de mest fördelaktiga erbjudandena!

Om du vill tjäna pengar genom teknisk analys och letar efter de bästa programmen för daytrading är mina två bästa val Tradestation och Interactive Broker. Ett effektivt program kan göra eller bryta din framgång som trader, så det är värt att ta lite tid för att hitta ett som fungerar bra med din individuella handelsstil. 

Lista med tradingprogram

Daytrading

En fördel i intradagshandel?

Många människor som vill börja med daytrading vet inte vad en ”edge” är och hur viktig den är för handeln. För att säkerställa att du förstår detta koncept rekommenderar jag starkt att du läser följande artikel om ”edge”.

Det finns en betydande fördel med kortsiktig handel; dina stop losses kan vara ganska små eftersom det inte är troligt att finansiella instrument kommer att röra sig drastiskt inom en dag. Detta innebär att du inte behöver större konton eller investeringar för varje strategi och handel, vilket gör det idealiskt för dem som precis har börjat sin resa in i daytrading genom att de kan diversifiera så mycket som möjligt utan stor riskexponering! Diversifiering är ”den heliga graalen” inom daytrading om du frågar mig.

En nackdel med kortsiktig handel

Daytradeing har en stor nackdel: Strategierna är mer benägna att misslyckas. När tidsramar och noggrannhet minskar har du sannolikt mindre av en fördel som kan utnyttjas. Till exempel lider strategier på en minut vanligtvis av sämre kanter jämfört med dem på timdataskalan eller till och med dagliga dataskalor. Dessutom verkar aktiemarknadens rörelser under dagen ofta slumpmässiga vilket ökar sannolikheten för att din strategi inte längre fungerar i framtiden.

Daytradingstrategier - Olika strategier som du kan använda som daytrader

Stop loss

För att skydda dina investeringar kan du sätta en stop loss vid ett pris som du redan har beräknat som den optimala försäljningspunkten. En stop loss är ett effektivt sätt att se till att eventuella förluster minimeras; det finns dock ingen garanti för att din mäklare kommer att uppnå exakt denna kurs vid köp eller försäljning – men det är definitivt bättre än att inte ha en sådan på plats!

Backtesting – Historiska tester

För att komma framåt inom daytrading är det viktigt att ha en förståelse för de viktigaste backtestingmetoderna.

-Framtida uppgifter

Framför allt bör du aldrig låta systemet få tillgång till ”framtida data”, dvs. information som ännu inte har kommit in. Detta knepiga hinder kan vara svårt att upptäcka och felsöka, men det bästa sättet att undvika det är att vara disciplinerad i kodningen och isolera data beroende på deras ålder.

-Fördomar om överlevande

Dessutom är Survivor Bias en risk för alla som arbetar med gratis data. Denna term gäller när de aktier som finns kvar i ett index är snedvridna på grund av att de aktier som har fallit bort med tiden. Det finns inget idiotsäkert sätt att undvika detta problem helt och hållet, men om du ser till att dina urvalsstorlekar och testkriterier är i topp bör det inte vara något större hinder.

-Kurvanpassning

Sist men inte minst bör du avstå från kurvanpassning. Detta innebär helt enkelt att om du lägger in en mängd faktorer i din modell kommer backtestresultaten troligen att bli ganska imponerande, ergo, mindre är mer i det här fallet. Ditt mål bör vara att minimera dina parametrar så mycket som möjligt så att modellen är effektiv över olika marknadstyper och områden. Tecknet på en exceptionell modell är dess minimala och okomplicerade parametrar. För att nå optimal prestanda bör du ständigt testa och minska antalet av dina parametrar tills det inte finns någon synlig förändring i dina resultat. Även om denna process inte är lätt är den viktig, särskilt för oerfarna personer.

-Ränta på ränta

Slutligen, ”ränta på ränta-principen”. Vi gjorde fel i det här avseendet ett tag. I vår backtestmodell använde vi avkastningen från tidigare affärer för att finansiera framtida affärer. Resultaten såg bra ut och hjälpte mig att på plats bevittna kraften i sammansatta vinster, men det hjälpte inte till att mäta hur exakt eller effektiv min strategi var. För att verkligen utvärdera dina parametrars noggrannhet måste du eliminera ett sådant tillvägagångssätt från din primära testprocess. Börja med teknisk analys och börja med daytradeing och tjäna pengar genom ränta på ränta!

En daytraders lön? - Vad tjänar du på en dag?

Är du redo att öka ditt handelsspel ytterligare? Tjäna pengar på kortsiktig handel genom att hålla dig uppdaterad genom teknisk analys. Här är några användbara tips och tricks som kan hjälpa dig att få ut det mesta av daytrading.

Börsen Idag
 • I stället för att lita på den ofta oförutsägbara aktiemarknaden är det viktigt att formulera och upprätthålla en tydlig strategi inom sig själv. Många investerare upplever frustration då de förväntar sig vissa reaktioner från marknaderna som sällan är konsekventa eller pålitliga; istället bör du vara medveten om att dess beteende tenderar att vara slumpmässigt och sporadiskt. Det kommer dock att komma tillfällen då ett upplägg kan ge dig en fördel – så var uppmärksam! Din plikt är sedan att konsekvent använda dessa strategier när potentiella möjligheter uppstår för dem.
 • Överlista konkurrenterna. Många nybörjare gör misstaget att jaga för många möjligheter och missa bra möjligheter i processen. Som en framgångsrik daytrader måste du vara mer beräknad än dina kollegor för att gripa lönsamma affärer – precis som ett rovdjur tålmodigt planerar för sin jakt. Ta dig tid att bedöma varje möjlighet innan du bestämmer dig för om den är värd att ta eller inte; när du gör det på rätt sätt har du en fördel gentemot andra handlare som helt enkelt rusar in i beslut utan att ta hänsyn.
 • För att lyckas med handeln måste du behandla den som ett spel utan någon felmarginal. Sätt upp dina dagliga handelsregler antingen på väggen eller på skärmen och följ dem strikt. Att vara mer disciplinerad än andra daytraders är nödvändigt om du vill sticka ut från mängden. Oavsett hur lönsam en handel kan tyckas vara, bryt aldrig mot ditt regelverk, annars får du finna dig i att lämna marknaden utan att tveka.
 • När det gäller daytrading måste du vara mentalt skarp och ha ett optimalt känslomässigt tillstånd. Gör inga affärer om du känner dig dränerad eller överväldigad på grund av personliga problem; fokusera istället på uppgiften. Daytrading är mer likt en sport än studier eftersom besluten måste fattas snabbt – därför är det avgörande att ditt sinne inte belastas av yttre faktorer när du tar risker med dina pengar. Som sådan är det viktigt att alltid vara medveten om hur mycket risk du är villig (och kan) ta innan du gör några större investeringar!
 • Det är viktigt att föra en dagbok för daytrading för att lyckas på lång sikt. Nästan alla kurser om daytrading rekommenderar att du loggar dina affärer, men tyvärr försummar många handlare detta. Du bör inte bara logga varje handel, utan även notera hur du kände dig när du fattade beslutet att gå in i eller lämna positionen – detta kan ge ovärderlig insikt om dig själv över tid! För mig var det ett av mina mest användbara verktyg när jag uppnådde ständiga framgångar inom handeln.
 • Penny stocks, dvs. aktier som handlas till priser under 5 dollar, kan tyckas vara ett bra sätt att tjäna snabba pengar. Men se upp – dessa typer av aktier är mycket volatila och oförutsägbara; även de smartaste investerarna kan överraskas av deras upp- och nedgångar. Om du inte är försiktig med din timing kan det sluta med att du säljer för sent när hundratals andra handlare redan har rusat in för att dra nytta av samma möjlighet. Tänk på att penny stocks är förenade med betydande risker – förbered dig grundligt innan du investerar! När detta sker kommer buden att rasa snabbt och du kommer att förlora pengar istället för att tjäna pengar. Ärligt talat föreslår jag att du håller dig borta från dessa investeringar. Under mina år som tränare i Amerika valde personer med lite kontanter på hand vanligtvis aktier som dessa; det är dock inte en fördelaktig matchning om du är nybörjare på handel och inte har mycket kapital att börja med. För nybörjare inom handeln är det viktigt att ha en rejäl buffert av medel för när du börjar handla och för att ta hänsyn till de fel som sannolikt kommer att begås i de tidiga skedena.

Bestäm vad du ska börja handla

Som daytrader har du möjlighet att investera i såväl aktier som råvaror, valutor, CFD:er, terminer och index. Särskilt index som DAX, OMX30 , Nasdaq och Nikkei. Även om det är svårt att förstå för många marknader på en gång när man börjar; välj några som tilltalar mer dina intressen och försök förstå dem mer ingående genom att läsa på dagliga analyser och nyhetsrapporter om deras aktiers utveckling tillsammans med att använda dig av tekniska analysverktyg som finns på nätet. Överväg dessutom att följa bra profiler i sociala medier som är relaterade till dessa marknader eller lyssna på podcasts som diskuterar dessa särskilda investeringar för att hålla dig uppdaterad om vad som händer runt dem.

Daytrading ISK eller kapitalförsäkring

En kapitalförsäkring eller ett investeringssparkonto (ISK) är perfekt för daytrading eftersom du inte behöver betala skatt på vinsten. Avanza och Nordnet erbjuder rabatter som är särskilt anpassade för nya handlare, vilket hjälper till att minimera courtagekostnaderna. Om ditt mål är att kunna dra av förluster från din skatt kan en annan kontotyp passa bättre för det syftet.

Daytrading Startkapital - Hur mycket pengar behövs?

Det är dags att börja din resa i daytrading. Hur mycket medel som tilldelas är helt upp till dig och bör vara beroende av vad du strävar efter att uppnå. Ändå är det mest avgörande steget att komma igång! Börja smått och se till att eventuella felsteg inte kostar en förmögenhet tidigt; när du blir mer bekväm med processen kan du öka dina investeringar i enlighet med detta. Med det sagt, om det är ditt slutmål att bli ekonomiskt oberoende genom daytrading är större summor nödvändiga för det ändamålet.

Hur mycket pengar du behöver för att börja handla med finansiella instrument bestäms till stor del av typen av finansiella instrument och strategi. Om ditt mål till exempel är att daghandla med terminer rekommenderas att du har ett minimikapital som börjar på 25 000 USD. Om aktier däremot ligger mer i linje med dina intressen kan det räcka med ett investeringsintervall på mellan 20-100 000 USD.

Day trading Sverige - skatt

Även om SKV vanligtvis föreslår att du ska inkludera en K4 för varje handel, fungerar det ofta lika bra att sammanfatta dem. Beroende på vem du frågar på skattemyndigheten kan det dock bli olika svar från olika personal och rådgivare. Majoriteten av aktiemäklarna ackumulerar sin handel antingen dagligen eller per aktietyp; när detta presenteras snyggt och med öppenhet – utan att försöka dölja något – bör detta i allmänhet inte orsaka några problem.

Det kan vara omöjligt att fylla i en K4-blankett. När jag befann mig på höjden av min kortsiktiga handelsfrenesi och köpte och sålde hundratals gånger dagligen, verkade till och med detta pappersarbete som en oöverstiglig uppgift. Det skulle ha tagit mig dagar att bara köra till SKV med alla dessa dokument! Vid den tidpunkten var min individuella handelsvolym större än vad Sveriges största företag på börsen handlade varje dag – nu är DET något imponerande! Att handla så frekvent och med betydande summor gör att man snabbt kommer upp i stora månadsvinster.

Psykologi och daytrading

Som daytrader måste man lära sig att vara sin egen värsta fiende. Det är den synpunkt som erfarna handlare har när det gäller denna knepiga verksamhet. Om du vill lyckas i ditt företag att vara en framgångsrik daytrader i flera år och längre måste du ha fullständig kontroll över dina känslor eller hitta alternativa metoder som håller dessa problem borta.

När du väl har vidtagit åtgärder kommer det alltid att finnas en inre kamp mellan vad vårt sinne vill att vi ska göra och vad vårt ego vill att vi ska göra; det vill att vi hela tiden inte bara ska bevisa att vi har rätt, utan också att vi aldrig ska konfrontera någon typ av misstag i processen.

Viktigt att tänka på vid daytrading

Vad hände med Ethereum kurs under 2022?

Grundläggande analys och daytrading?

Som näringsidkare kan du utnyttja både grundläggande och teknisk analys för att skörda vinster från intradagshandel. Du kan också handla med aktier baserat på nyheter från de tillhörande företagen – genom att vänta på företagens rapporter och sedan ta positioner i linje med hur aktien rör sig efter att de offentliggjorts.

Regler för daghandel

Agera som ett rovdjur

Om du vill tjäna pengar på aktiemarknaden är det inte så enkelt och okomplicerat som vissa tror. Att bli daytrader är som vilket yrke som helst – det finns komplexiteter inblandade som kräver omfattande inlärning och förståelse. Att läsa böcker eller artiklar på nätet räcker inte; verklig kunskap innebär mer än att bara läsa upp tips och tricks. För att hjälpa dem som är intresserade av att bli framgångsrika handlare har jag listat fem viktiga regler nedan som bör följas längs din resa.

 • Även om aktiemarknaden kanske aldrig är exakt, finns det vissa tillfällen då den genomgår liknande scenarier och rörelser. Även om den ibland är frustrerande oförutsägbar kan förståelsen av dess oförutsägbarhet hjälpa dig att identifiera möjligheter när de uppstår. Även om man inte kan lita på att aktiemarknaden är konsekvent, kan det ha en djupt positiv effekt på dina handelsstrategier att notera dessa mönster. Detta är vad jag kallar en edge – och det är upp till dig att lokalisera dem och använda dessa edges i alla intradagshandel. Om det görs på rätt sätt med disciplin och strikt följsamhet kommer detta att ge dig en tydlig fördel jämfört med andra handlare som kanske tar risker utan kunskap eller forskning.
 • Handel kan jämföras med ett rovdjur som ligger på lur i väntan på det perfekta ögonblicket för att göra sitt drag. Som handlare är det viktigt att vi uppvisar samma beteende och endast gör affärer när verkligt idealiska förhållanden uppstår – varken förr eller senare! Om du missar en möjlighet försöker du inte planlöst jaga efter en annan: stanna istället kvar och vänta tålmodigt på nästa chans. De mest framgångsrika handlarna förstår att återhållsamhet är nyckeln; undvik att överdriva saker och ting som många nybörjare tenderar att göra.
 • Att handla framgångsrikt är som att spela ett spel; misstag måste undvikas. Håll dina handelsregler synliga och nära till hands, antingen på väggen eller vid skärmen. Håll dig strikt till dessa regler som du har skisserat för dig själv – detta kräver ännu mer fokus än vad daytraders normalt kräver! Avvik inte från dessa principer oavsett hur tilltalande eller lovande en handel kan verka om den strider mot någon av dem.
 • Det är viktigt att bara gå in i handelsrummet när du är i ett optimalt känslomässigt tillstånd. Du bör absolut inte delta i intradagshandel om ditt sinne och dina känslor är obalanserade på grund av utmattning eller svåra externa faktorer. Håll koll på resultaten när du känner dig låg jämfört med vanliga resultat, eftersom skillnaderna kan överraska dig! Som näringsidkare ska du sträva efter topprestationer precis som en elitidrottare skulle göra – förbered dig mentalt och se till att dina känslor är under kontroll innan du går in på marknaden varje dag.
 • När det gäller daghandel är det viktigt att föra en konsekvent handelsjournal för att lyckas – men få handlare anstränger sig för att göra det. När du loggar dina affärer i en dagbok bör du också dokumentera dina känslor och alla relevanta detaljer från och utanför dig själv; detta kommer att ge dig ovärderlig insikt i hur du ska gå vidare med framtida affärer. Det är inte konstigt att praktiskt taget alla framgångsrika daytraders jag har träffat har någon form av loggbok eller dagbok till hands under sina sessioner! Missa inte denna nyckelfaktor för att uppnå resultat: börja spåra dina framsteg idag!

Disciplin och daytrading - Handlar du mekaniskt eller diskretionärt som daytrader?

När vi började vår resa som diskretionär daytrader var vår strategi baserad på vad vi hade lärt oss och memorerat eller helt enkelt litade på vår instinkt. Å andra sidan kräver mekanisk och systematisk handel att man följer en etablerad plan som har testats grundligt för att vara effektiv – detta kan ske manuellt eller direkt.

Under vår resa med daytrading mötte vi det största hindret – bristen på disciplin. Ganska ofta avvek vi från vår etablerade strategi och upplevde enorma förluster som en följd av detta. Vår oförmåga att förbli fokuserade har resulterat i en lavin av monetära bakslag sedan slutet av 1990-talet och början av 2000-talet som kunde ha förhindrats med mer återhållsamhet från vår sida. Förr i tiden hade du med en bra strategi många möjligheter att tjäna pengar! Tyvärr för mig var det innan tekniken utvecklades så att alla kunde få tillgång till information och strategier online. Även om jag upplevde flera år av besvikelse upptäckte jag så småningom metoder som fungerade – metoder som hjälpte mig att få en inkomst över tid.

I takt med att aktiemarknaden förändrades, förändrades också våra strategier. Vår framgång innebar att samma taktik är tillämplig än idag och kan användas av alla som är intresserade av daytrading. Trots utvecklingen är de beprövade metoderna lika gångbara som någonsin! I och med att konkurrensen intensifierades visade sig de befintliga metoderna vara otillräckliga; därför var det dags för mig att ta ett steg tillbaka och brainstorma mer effektiva sätt att investera.

Under min resa i daytrading kom jag att känna igen olika beteendemönster som jag hade antagit. För att nämna några: att inte följa mina egna system eller att öka positionsstorleken när priserna föll; dessutom blev det vanligt för mig att rutinmässigt inte ta hänsyn till stop-losses. Dessa felsteg kunde hanteras relativt enkelt om affärerna fortfarande var framgångsrika eftersom de bara skulle påverka vinsterna något på marginalen. Men eftersom konkurrensen på marknaden har blivit hårdare på senare tid har även små fel som dessa medfört stora konsekvenser för min prestation och ofta resulterat i massiva förluster i stället.

Det var dags för ett beslutsamt agerande. Vi slösade bort pengar, och det var dags att ändra på det. Vi kunde ha uppnått högre avkastning om vi helt enkelt hade hållit oss till vårt handelssystem. Som ett beslut beslutade jag mig för att vara mer hängiven och hålla mig strikt till min plan och taktik samtidigt som jag avstod från självdestruktivt beteende.

För att förhindra att våra självdestruktiva impulser skulle ta över var vi fast beslutna att göra min daytradingresa framgångsrik. Jag ägnade därför mycket kraft åt att stärka mig själv på ett känslomässigt och psykologiskt plan.

Våra erfarenheter som daytraders

Trots att vi tjänade på daytrading strävade vi efter att systematiskt förhindra att vi gjorde dumma och kostsamma misstag varje vecka. Ibland kunde ett felaktigt drag på en fredagseftermiddag omintetgöra hela arbetet med veckans handelsverksamhet! Vi följde Tharps exempel genom att göra en djupdykning i vår självreflektionsprocess för att fastställa eventuella problem som skulle påverka oss att sabotera oss själva. De som känner till hans läror kan förstå vad jag säger…?

När vi gick vår väg blev det uppenbart att vi inte bara hade utökat vår förståelse när det gäller handelspsykologi och personlig utveckling – utan också när det gäller daytraders mentalitet. Trots att vi gjorde vissa framsteg när det gällde att förbättra vårt psykologiska välbefinnande när det gäller handel, verkade ingen ansträngning vara tillräcklig för en total återhämtning – tills automatiserade strategier implementerades i ekvationen.

Genom att implementera dessa i förväg planerade strategier kunde vi hålla oss på rätt spår med nästan fullständig noggrannhet, oberoende av oförutsedda problem som skulle ha kunnat orsaka störningar eller irritation utan ordentlig övervakning. Vi blev förvånade när vi inledningsvis implementerade systemet där inköpsorder skapas via ett Excel-kalkylblad och försäljningen sker manuellt – eftersom våra inköpsprocesser gick smidigt men mänskliga fel fortfarande kunde påverka vår försäljning. Nästa daghandelsprocedur jag provade var att köpa och sälja order med hjälp av Excel-ark, vilket slutade med att fungera felfritt! Detta fick mig att inse att automatisering inte bara är effektivt utan också otroligt exakt. Så småningom blev visionen uppenbar för mig: Vi har inte vad som krävs för diskretionär handel. Ärligt talat är den här typen av verksamhet inte min starka sida… vilket är anledningen till att de flesta av våra investeringar för närvarande är mekaniska och automatiserade! Med cirka 100 system som fungerar samtidigt på två dedikerade datorer – vart och ett av dem är särskilt utformat för att nå framgång – kan vi vara säkra på att våra affärer kommer att generera anmärkningsvärd avkastning.

Daytraderns insikter

Genom att delta i både day- och swing trading har vi kunnat dra nytta av marknaden. Vissa kallar denna teknik för algotrading, robothandel eller autotrading, men oavsett vad du väljer att kalla den – det finns fortfarande aktieval kvar där manuell handel existerar (men automatiserad är också häftigt). Med Vår metod är algoritmisk handel inte nödvändig för att lyckas!

Självsabotage inom handel

Trots våra ansträngningar gör vi fortfarande samma misstag som kostat oss dyrt? Tyvärr, ja. Även om det kanske inte är lika ekonomiskt förödande som tidigare, så minskar våra dåliga beslut fortfarande värdefulla resurser. Men kom ihåg: som intradagshandlare är förluster oundvikliga – vad du kan kontrollera är hur väl du bedömer dina framgångar och felsteg för att öka den maximala avkastningen i framtida affärer! Om du vill öka din handel och ansluta dig till det växande antalet handlare som siktar på framgång, får du här ett inlägg som kommer att hjälpa dig att göra just det! Våra kollegor har alla lyckats lyckas med daytrading genom att använda mekaniska strategier. Fortfarande finns det de som föredrar diskretion när det gäller deras handel på grund av den ökande konkurrensen och efterfrågan i denna bransch. Använd det här inlägget som en möjlighet att lära av erfarenhet så att du kan bli en av dessa exceptionella handlare!

Dessutom rekommenderar vi inte att du överger dina diskretionära strategier om de inte ger tillfredsställande resultat eller saknar konsekvens. Det kan vara fördelaktigt att överväga andra alternativ!

Daytrading

Vilken utrustning och vilka verktyg behövs i din daytrading som daytrader?

Datorer och daytrading

Som daytrader måste du ha förmågan att reagera snabbt på förändringar på aktiemarknaden – ibland handlar det om affärer som varar bara några sekunder. Därför behöver din dator en kraftfull processor som är tillräckligt snabb för uppgiften. På samma sätt behöver du ett lika robust grafikkort som kan återge alla rörelser som sker samtidigt på flera skärmar. Underskatta dessutom inte hur mycket RAM-Vårne du behöver för att lyckas – när det gäller handelsdatorer är mer bättre!

Daytrading
Daytrading

Skärmar och intradagshandel

Som daytrader anser Vi att ju mer skärmutrymme du har, desto bättre. Vi använder åtta skärmar för att hålla koll på alla Våra affärer och medan andra kanske behöver Vårdre än så eller till och med bara en bärbar dator – det beror verkligen på dina individuella preferenser. När du använder så många skärmar samtidigt bör du dock se till att ditt grafikkort klarar av det! Dessutom klarar sig vissa handlare med endast en bildskärm, vilket visar hur mångsidig handel är när man anpassar den efter personliga behov.

Guide till Daytrading

Om du vill göra en vinst på marknaden är daytrading ett perfekt val. Genom att engagera sig i aktier, optioner, valutor och andra tillgångar snabbt och effektivt kan man ofta uppnå betydande avkastning. För din framgång är det dock viktigt att ha en djupgående förståelse för hur marknaden fungerar tillsammans med kunskap om hur man handlar klokt – det är där den här guiden kommer in i bilden! Här finns all den information du behöver för att börja på din daghandelsresa.

Daytrading

Daytrading skatt

Skattemässiga överväganden för daytrading kan vara skrämmande för dem som investerar i aktier. I likhet med andra former av aktiehandel är vinster och förluster från daytrading dock skattepliktiga i Sverige. Även om det finns flera nyanser som du bör ta hänsyn till när du ägnar dig åt sådan verksamhet, är det primära kravet att alla vinster som görs måste deklareras som inkomst till skattemyndigheterna – vilket gör det viktigt att inte bara följa din portfölj utan också föra en förteckning över vinster under hela räkenskapsåren! Som aktiehandlare är det din plikt att rapportera alla vinster som du gjort när du deklarerar. Att dokumentera alla dina vinster och förluster är också viktigt eftersom du bara kan skriva av det belopp du förlorat. Tänk dessutom på att kapitalvinstskatt – 25 % – tillämpas på daytradingvinster; räkna därför in detta i dina nettovinstberäkningar för större noggrannhet!

När du deklarerar som daytrader är det viktigt att föra register över alla utgifter i samband med handeln. Dessa kostnader kan inkludera avgifter för datainmatning, mäklarprovisioner eller eventuella källor för prisinformation. Glöm inte att dessa avdrag kan bidra till att Vårska det belopp du är skyldig när du deklarerar vinster!

Om du är osäker på hur du ska ta itu med skatterna för daytrading är det klokaste beslutet att kontakta en skicklig skatteexpert. En del många olika regler och skattesatser kan påverka ditt resultat, så det är bäst att vara säker på att alla regler följs korrekt. Att dessutom förstå exakt hur du kan dra nytta av dina vinster och förluster kommer att ge dig en extra fördel.

Skatteverket om daytrading

Även om det kanske inte är den mest spännande uppgiften är det av yttersta vikt att hantera dina skatteskyldigheter som daytrader på ett korrekt sätt. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad om de nya skattereglerna och se till att du har makt över denna aspekt av handeln.

Internetanslutning för din daytrading

Om du är daytrader är det viktigt att du har Vårst två internetanslutningar, helst en snabbare. Vi föredrar Bahnhofs fibernätverk som ett alternativ, men i händelse av tekniska svårigheter kan Vi växla över till mobil anslutning och likvidera Våra positioner omedelbart. Intradagshandel kräver en brinnande hastighet på Internet så att handlarna inte missar lukrativa köpsignaler som ofta uppstår samtidigt för flera deltagare. Bli inte fast i slutet av orderkön! Slippage gör att du förlorar dina vinster och kan potentiellt leda till misslyckande som daytrader. När du handlar är det viktigt att komma ihåg att många handlare sannolikt tittar på liknande setups, så om du vill ha framgång måste du se till att du agerar först. Anta inte att din transaktion är den enda som görs – var proaktiv och var en av de första i kön för möjligheter som dessa. Om du menar allvar med att konkurrera i daghandelsvärlden är en pålitlig och snabb internetuppkoppling ett absolut måste. Det är också tillrådligt att ha en mobil backup-plan för tillfällen då din huvudanslutning misslyckas.

Data Feed – prisuppgifter (kortsiktig handel)

Som daytrader behöver du prisuppgifter i realtid för att lyckas. Du kan få denna information från antingen din aktiemäklare eller handelsplattform, men kostnaden kan variera mellan att vara inkluderad gratis och tusentals dollar årligen. Dessutom kan det finnas en extra avgift för att visa nivå 2-informationer om det är det du är ute efter. Och slutligen, om du bestämmer dig för att få nyhetsflöden i realtid – förbered dig ekonomiskt eftersom det säkert kommer att kosta ännu mer än standardpriserna.

Använd en Squawkbox – är det bra för din daytrading?

När Vi arbetade i USA var vårt kontor utrustat med en squawkbox som kopplade oss till CME:s depå för SP500-kontrakt. Detta gjorde det möjligt för oss att kontinuerligt höra handelsaktiviteterna live och fatta beslut baserat på hur aktiva eller lugna de lät. Med detta system i kombination med setups från diagrammen kunde vi få en fördel i handeln. Vi använde samma metod även efter att ha flyttat tillbaka utomlands, men så småningom kände Vi att det inte gav mig någon mer insikt än vad som redan kunde fastställas genom att enbart läsa igenom Våra diagram.

Säkerhetskopior och daytrading

Som intradagshandlare måste du ha backuplagring på din dator – både hårdvara och moln. Vi tycker att Dropbox och Onedrive är Våra favoritbackuper i molnet, men Google Drive var en gång i tiden det bästa alternativet, men deras programvaruändringar för några år sedan har orsakat en del tillförlitlighetsproblem framöver.

Programvara för daytrading för day traders

För att bli en framgångsrik daytrader är det viktigt att du har börsmäklarens programvara och handelsplattform, men du behöver inget annat än ett antivirusprogram och Microsoft Office. Även om många program för daytrading kan vara fördelaktiga att använda är de inte nödvändiga för att lyckas.

Daytrading strategi Nasdaq för dig som vill börja med daytrading

Efter att Vi genomfört försök med Nasdaq futures och ETF QQQ, är det helt klart att denna vinnande daytrading-tekniska fördel även kan tillämpas på andra finansiella instrument med en liknande grund: Nasdaq 100. Detta förenklade tillvägagångssätt är en idealisk språngbräda för alla som vill påbörja sin resa till daytrading av Nasdaq 100. Den kan lätt skräddarsys ytterligare genom att helt enkelt göra små justeringar i parametrarna – vare sig man ökar eller Vårskar antalet affärer.

För din bekvämlighet visas Våra testresultat från 2006 nedan!

Programmeringskod och logik tillgänglig för alla Algotrading-medlemmar

Där hittar du många fler strategier och kanter.

Om du vill testa edgen själv kan du använda följande logik.

 1. IBS för gårdagen bör vara under 0,5. IBS får du om du tar (Close – Low) / (High – Low)
 2. 10-dagars Average Directional Index (ADX) måste vara högre än 32 för att man ska uppnå önskat resultat.
 3. Köp en Vårut efter att marknaden öppnat när ovanstående kriterier är uppfyllda.
 4. Sälj samma dag som börsen stänger.

”Risk för kurvanpassning”? Kanske, men låt den sitta ett tag för observation innan du börjar handla.

Daytradingedge i olja (ETF)

Kan du utnyttja en enkel fördel av daghandel med oljeaktier? Om du handlar med USO ETF:n har du svaret här: En ganska bra fördel med en vinstprocent på över 60 % och en vinstfaktor på över 2. Även om det finns en viss risk förknippad med kurvanpassning har detta säsongsmönster för fredagar varit väldokumenterat redan innan det upptäcktes.

 • På torsdagen sjönk USO med Vårst 0,8 gånger sitt 75-dagars genomsnittsintervall (från topp till botten).
 • Köp till öppningspriset på fredag.
 • Sälj samma dag som USO stänger.

Daytrading i OMX30 – Breakout – Long och Short

För att optimera din handelsportfölj erbjuder OMX30 en tydlig fördel för både korta och långa affärer. Genom att diversifiera till andra Vårdre korrelerade system kan denna strategiska taktik ge ett extra skydd mot marknadsvolatilitet.

Avkastningsstrategi

Blanking daytrading för dig som vill börja med daytrading

På Algotrading har varje medlem tillgång till den programmeringskod och logik som krävs för framgångsrik handel. För att ytterligare informera dina kanter och strategier rekommenderas Samuelssons rapport som en källa till värdefull kunskap. Här står en översikt av strategin:

 • Den absoluta skillnaden mellan gårdagens öppnings- och stängningskurs måste vara Vårdre än tjugo procent av det högsta Vårus lägsta priset.
 • Tiden ska vara mellan 0920 och 1000.
 • Det bör inte vara fredag.
 • Endast en handel per dag
 • Skapa en köpstopporder till högsta möjliga pris som beräknas genom att subtrahera Low från High och multiplicera det med 0,8.
 • Gör tvärtom med Short
 • Stäng position 1715
 • Stop loss på 700 SEK för både långa och korta positioner
 • Sälj om kursen går under den högsta nivån mellan 0920 och 1000.
 • Gör tvärtom som ovan för en blankningsposition
FAQ

Vanliga frågor om daytrading

För att bli daytrader måste du ha rätt kompetens och erfarenhet. Du bör kunna undersöka och analysera marknader, förstå ekonomiska trender och bokslut, utveckla strategier för att inleda daghandel och använda riskhanteringstekniker när du utför order för daghandel. Dessutom bör daytraders ha starka färdigheter i teknisk analys för att kunna identifiera både ingångs- och utgångspunkter för daytrades. Sist men inte minst bör daytraders utöva disciplin för att hålla sig lugna under press och fatta logiska beslut när det gäller daytrading.

Daytrading innebär ett antal risker som måste hanteras av dem som väljer att investera på detta sätt. Dessa inkluderar potentialen för stora förluster på grund av daghandelns höga hävstångseffekt. Dessutom måste daytraders vara medvetna om de psykologiska risker som är förknippade med daytrading, såsom rädsla och girighet, vilket kan leda till känslomässigt beslutsfattande. Slutligen bör daghandlare också vara medvetna om externa faktorer som kan påverka deras daghandel, t.ex. marknadsnyheter, ekonomiska data, politiska händelser och andra oförutsedda händelser.

Daytrading kan vara en lönsam och givande upplevelse, men det är viktigt att komma ihåg att daytrading inte är ett säkert sätt att snabbt bli rik. Även om daytraders kan göra kortsiktiga vinster på specifika affärer måste de också förstå de risker som är förknippade med daytrading och hantera dem på lämpligt sätt. Dessutom bör daytraders ha realistiska förväntningar när det gäller daytrading och sträva efter konsekventa vinster över tid snarare än att försöka nå det stora på en enda affär. När det görs på rätt sätt kan daytrading vara ett effektivt sätt att bygga upp förmögenhet över tid.

Ja, daytrading med en liten summa pengar är möjligt. Många nätmäklare erbjuder tillgång till daghandel med så lite som 500 dollar. Dagshandel med en liten summa pengar är dock inte tillrådligt. Daytraders måste ha tillräckligt med kapital för att täcka förluster och bör vara medvetna om att daytrading kräver stora mängder tid, fokus och engagemang för att bli framgångsrik. Dessutom bör daytraders förstå riskerna med daytrading innan de investerar några större summor pengar i daytrading.

Ja, day trading kan automatiseras med hjälp av algoritmiska handelssystem eller robotar. Algoritmiska handelssystem är datorprogram som använder tekniska indikatorer och prisuppgifter för att fatta beslut om när man ska gå in i och avsluta dagsaffärer automatiskt. Robotar är mer sofistikerade än algoritmiska handelssystem eftersom de kan fatta beslut utifrån mer komplexa datamängder och till och med kan analysera nyhetskällor för att hitta möjligheter till daytrading. Automatiserad daghandel är ett växande område inom finansbranschen, men daghandlare bör vara medvetna om de risker som är förknippade med automatiserad daghandel innan de investerar i dessa system.

Sammantaget kan daytrading vara ett spännande och lönsamt sätt att investera dina pengar. Det är dock viktigt att förstå de risker som är förknippade med daytrading, liksom de färdigheter och den erfarenhet som krävs för att bli framgångsrik med denna typ av investering. Dessutom bör daytraders ha realistiska förväntningar när det gäller potentiell avkastning och utöva disciplin när de utför daytrades. Slutligen bör daghandlare sträva efter konsekventa vinster över tid snarare än att försöka nå stora vinster med en enda handel. Med rätt tillvägagångssätt kan daytrading vara ett effektivt sätt att bygga upp förmögenhet.

Framgångsfrekvensen för daytrading är mycket varierande, eftersom den beror på många faktorer som näringsidkarens erfarenhetsnivå, risktolerans, marknadsförhållanden med mera. Generellt sett ska daghandlare inte förvänta sig att bli framgångsrika över en natt och måste vara villiga att lägga ner en betydande mängd tid på att lära sig daghandelsstrategier och utveckla sina färdigheter innan de förväntar sig en konsekvent avkastning från daghandel. Även om daytrading kan leda till framgångsrika investeringar för vissa personer är det viktigt att förstå att daytrading är en högriskverksamhet och inte kan garantera framgång.

Hur mycket pengar som behövs för att börja daytrada varierar beroende på vilken typ av daytrading du gör. Generellt sett bör daytraders ha Minst 1 000-5 000 dollar i kapital för att kunna börja daytrada med aktier eller terminer. För daytraders som vill handla med optioner rekommenderas Minst 2 000-3 000 dollar. Dessutom bör daytraders också vara medvetna om att daytrading kräver stora mängder tid och engagemang för att lyckas. Därför bör daytraders endast investera pengar som de har råd att förlora och se till att de har realistiska förväntningar när det gäller potentiell avkastning från daytrades.

Om du vill börja handla med daghandel är det första steget att skapa en väldefinierad plan och strategi. Därefter är det dags att öppna ett konto och se till att det finns tillräckliga medel på plats för säkerhetskrav vid eventuella affärer. Om du inte känner dig riktigt redo ännu, varför inte börja med ett demokonto? Öva dina färdigheter genom att dagsaffärshandla med 100 000 kr i virtuella pengar innan du gör några riktiga investeringar!

Om du drömmer om att bli daytrader har IG den perfekta plattformen för att börja. Med deras prisbelönta handelsprogramvara som är tillgänglig från din webbläsare, mobil och surfplatta – det har aldrig varit enklare! Och för dem som söker något mer sofistikerat finns det verktyg som ProRealTime och MetaTrader4 till hands också.

Daghandlare kan faktiskt nå framgång genom att satsa på små men ofta förekommande vinster. Hur mycket pengar de vinner beror dock på deras strategi och riskhanteringsplaner samt på de medel de har till sitt förfogande. Hur som helst utsätter daytrading näringsidkare för en hög grad av risk, vilket är anledningen till att vi starkt rekommenderar att man studerar allt relaterat material innan man spekulerar på finansmarknaderna. 

Daytrading har sina egna avgifter och skatter, beroende på vilken produkt och marknad du handlar. Om aktiehandel är ditt val erbjuder vi en omfattande courtageavgift. För alla andra marknader är du däremot endast skyldig att betala spreadkostnaderna.